2016-06-13Szerző: Világszerte Travel

Tökéletes harmóniában… avagy a Harmony of the Seas fedélzetén (1. rész)

Hajnali 3 óra van, vasárnap, és sikít az ébresztő. De nem tudok rá haragudni, hiszen ez azt jelenti, hogy eljött végre a várva-várt június 5-ei nap. Hogy miért is különleges ez a dátum? Hiszen ekkor indultunk a világ legnagyobb óceánjáró hajójának, a Harmony of the Seas-nek a szakmai bemutatójára, ahol közel 3000 kollégával, a média képviselőivel, illetve fotósok hadával együtt 3 teljes napig élvezhettük a Royal Caribbean hajótársaság vendégszeretetét.

Kép 029De kezdjük az elején. A reggel 6 órás Wizzair járattal utaztunk, aminek a legnagyobb előnye a 8:25-ös Barcelonába érkezés volt, csodahajónk így már tényleg csak karnyújtásnyira volt tőlünk! Kis üröm az örömbe, hogy a hajótársaság által biztosított transzferre közel egy órát vártunk, de még ez sem vett el semmit a várakozás öröméből, hiszen a buszos transzfer, mint kiderült pusztán csak 30 perc volt.

Miután a buszunk begördült a kikötőben először a Norwegian társaság egyik legnagyobb, Epic névre keresztelt hajóját láttuk, ami szintén grandiózus, viszont amit mögötte találtunk, az minden képzeletünket felül múlta! Ott állt, és várt Ránk a nagybetűs HARMÓNIA, a világ jelenleg legnagyobb, legmodernebb, és mondjuk ki legszebb óceánjáró hajója, melyet közel 3,5 évig építettek és tökéletesítettek, hogy minden létező igénynek megfeleljen. Jelentjük, a mérnökök nem okoztak csalódást. 🙂

Be kell valljam, az elején bőszen kerestem a hibákat, mert ugye az mindenhol van, de rövidke ott tartózkodásunk alatt, nem igen találtan olyan sarkalatos pontot, amibe bele tudtam volna kötni. Tényleg minden úgy volt tökéletes, ahogy megálmodták a tervezőasztalon. Így feladtam a hibakeresést, és átadtam magam a hajó felfedezésének.

Kabintársammal és kolleginámmal Orsival igyekeztünk a lehető legtöbbet kihozni ebből a pár napból, hogy minél több információval és természetesen fényképpel szolgálhassuk – utóbbiak egyébként sokszor felérnek akár ezer szóval is! 🙂 Kép 2094

Első napi “tortúránk” a hajóra történő becsekkolással kezdődött. A formalitásokon nagyon hamar túlestünk, mivel kinyomtatott SetSailPass-unk a kezünkben volt – előre becsekkoltunk a hajóra is indulás előtt – így az adatok egyeztetése és két aláírás után, már meg is kaptuk a pecsétünket, beléphettünk az úszó szigetre! Kézipoggyászunk nem adtuk le, hanem húztunk magunk után, de a lehetőségük meglett volna arra is, hogy a szobák átadása után a hajós londinerek hozzák utánunk azokat! 1 km séta, és 3 kanyar mozgólépcső után végre felértünk a rámpára, ahol már tényleg csak 1 (na jó 101) lépés választott el attól, hogy lábunkat is megvethessük végre a hajón!

Kép 2195A tényleges beszállás után nagyjából 10-15 perc semmi mással nem telt, csak azzal, hogy majdhogynem tátott szájjal, pörögve-forogva próbáltuk felfogni és befogadni azt amit láttunk! Kifinomult elegancia, letisztult luxus, modern dizájn és ízléses virágcsokrok mindenhol. Nem is beszélve az állandóan mosolygó, kedves és barátságos személyzetről, akik ott-tartózkodásunk alatt is mindenben a segítségünkre voltak.

Miután kiderült, hogy a kabinokat csak délután 1 órától lehet átvenni, a guest relation manager javaslatára a hajó orrában lévő, csak felnőttek számára fenntartott Solarium Bar-ba vezetett utunk, hogy egy welcome drink elfogyasztásával tisztelegjünk hajónk nagysága előtt.

A kabinok átvétele után végre megszabadulhattunk bőröndjeinktől, és nekivághattunk a tényleges felfedező túránknak. Na de hol is kezdjük? Mit nézzük meg? Merre menjünk? Kicsit elbizonytalanodtunk, hogy lesz-e mindenre elég időnk, mindent bele tudunk-e sűríteni majd ebben a két napba, hogy hazatérvén a legpontosabb információkkal szolgálhassunk utasaink számára. Utólag elmondhatom, hogy a lehető legjobban sikerült menedzselni ezt a problémát, és mindent (szinte mindent), megnéztünk, kipróbáltunk és megkóstoltunk, amit szerettünk volna! 🙂

Akkor most jöjjenek a “száraz” tények erről a hatalmas óriásról! A Harmony of the Seas a Royal Caribbean hajótársaság legnagyobb, Oasis kategóriájú hajóinak harmadik darabja, melyet 2016. áprilisában a franciaországbeli Saint Nazaire-ben adtak át. Természetesen itt csak a külső építés fejeződött be, a belső szépítgetés, csak ezután kezdődött. A hajó végül 2016. május 22-én indult el első hivatalos, utasokkal teli útjára az angliai Southamptonból! A hajó építése egyébként 2013. szeptemberében kezdődött, és összesen 10 millió munkaórányi munkával, kereken egymilliárd euróba (315 milliárd forint) került! Kép 2192

A Harmony of the Seas a világ jelenleg legnagyobb óceánjáró hajója. A hajó 362 méter hosszú, 66 méter széles, 16 emeletből áll, bruttó 227.000 tonnát nyom, és 5480 utazót tud vendégül látni összesen 2745 pazar kabinjában, a maga “szerény” 2394 főnyi legénységével.

Hogy egészen pontosoan mit is láttunk, tapasztaltunk, illetve próbáltunk ki a hajón? A fedélzeten egybek között drótkötélpálya, kosárlabdapálya, minigolf, úszomedencék és jakuzzik, két szörfszimulátor, kaszinó, egy 1400 fő befogadására alkalmas 2 szintes színház, egy aquaszínház, és egy 12.000 növényfajt felvonultató kert (Central Park) szolgálta a vendégek és a Mi kényelmünket is! Emellett olyan új szolgáltatások is találhatók a hajó fedélzetén, mint a három több emeletes vízi-csúszda, a Bionic Bar a Quantum of the Seas fedélzetén már bemutatott robot pultosokkal, és a Voom, a leggyorsabb internetkapcsolat a tengereken, amivel az utasok az út során folyamatosan megoszthatják élményeiket barátaikkal és családtagjaikkal! Teszteltük mi is, és minden remekül működött! 😉

Az első szezonban a spanyolországi Barcelonából fog hajózni a Földközi tenger térségében, mielőtt megérkezne báziskikötőjébe, az amerikai Fort Lauderdale-be, hogy a 2016-os téli szezont már a Karib térségben töltse.

Kép 2207